نمایش و ضبط تصاویر دوربین مداربسته
VCRخانگی (Domestic VCR)
سادهترین و ارزانترین راه برای ضبط تصاویر گرفته شده به وسیله دوربینها استفاده از VCRهای خانگی است. این دستگاههای معمولا امکان ضبط ۸ ساعت تصویر را برای شما ایجاد میکنند که البته میتوانید با استفاده از سیستم کنترل ضبط تصاویر تنها تصاویر دارای حرکت را ضبط کنید.
معایب: بیشتر VCRهای خانگی دارای زمان Take upنسبتا بالایی هستند.(زمان Take upبه تاخیر دستگاه بین گرفتن دستور ضبط و شروع ضبط گفته میشود)
در صورتی که از VCRبرای ضبط تصاویر تلویزیون استفاده میکنید, در صورت انتخاب دوربین به عنوان ورودی قادر به ضبط تصاویر دیگری مانند تصاویر تلویزیون نخواهید بود.
مزایا:بسیار کم هزینه. این هزینه کم این امکان را به شما خواهد داد تا از یک VCRجداگانه برای ضبط تصاویر دوربینها استفاده کنید.
با این حال استفاده از VCRدر سیستمهای مداربسته حرفهای کاملا منسوخ شده است اما برای یک سیستم ساده خانگی میتواند انتخاب خوبی باشد.
ویدئو تایم لپس (Domestic VCR)
این دستگاهها تقریبا شبیه به VCRهای خانگی هستند با این تفاوت که شما میتوانید تعداد فریمهای ضبط شده تصویر را تغییر دهید. این قابلیت این امکان را به شما میدهد تا تصاویر را برای مدت بیشتری ضبط کنید. این دستگاه میذتواند طوری تنظیم شود تا تصاویر را برای مدت ۲۴, ۲۴۰ و یا ۹۶۰ ساعت بر روی نوارهای ویدئویی معمولی ضبط کند.
معایب:هرچه مدت ضبط تصاویر را افزایش دهید فاصله بین فریمهای ضبط شده نیز افزایش مییابد و تصاویر از حالت واقعی دور میشوند.
مزایا:قابلیت ضبط طولانی. قیمت نسبتا مناسب. این دستگاههای همچنین دارای قابلیتهایی مانند آلارم یا بازنویسی خود کار بر روی نوار نیز هستند.
DVR -digital video recorder
DVRدستگاهی است که تصاویر آنالوگ را از دوربین دریافت کرده و پس از تبدیل آنها به اطلاعات دیجیتال آنها را ضبط میکند. معمولترین حافظه مورد استفاده در این دستگاهها هارد دیسکهای معمولی هستند. این دستگاه با توجه به نوع قابلیت نصب تعداد مختلفی هارد دیسک را دارند.
از DVRها میتوان در ترکیب با مالتی پلکسر و سیستم موشن دتکتور استفاده کرد. DVRها به دو دسته تقسیم میشوند:
–standalone: ان دستگاه امکان ضبط و نمایش تصاویر را برای شما فراهم میآورد.
– PC-based: این دستگاه بر روی رایانه نصب شده و امکان استفاده و ظبط تصاویر بر روی رایانه را فراهم میآورد.
مزایا: دستگاههای DVRتقریبا تمامی قابلیتهای گفته شده در مورد دستگاههای قبلی مانند ضبط و نمایش چند تصویر هم زمان, آلارم, موشن دتکتور و … را دارا میباشند که نصب سیستم مدار بسته را بسیار آسان میکند.
رزولیشن تصاویر ضبط شده نسبتا بالا است.
دسترسی به تصاویر با توجه به زمان و تاریخ ضبط به راحتی امکان پذیر است.
پس از گرفتن کپی کیفیت تصاویر به هیچ وجه کاهش نمییابد.
ظرفیت بالای ضبط تصاویر نیاز به تعویض دائم نوار را از بین میبرد.
امکان ضبط تصاویر مدتی قبل از تشخیص حرکت نیز وجود دارد.
اتصال آسان این دستگاه به شبکه یا اینترنت امکان مشاهده تصاویر از راه دور را فراهم میآورد.
معایب:هزینه نسبتا بالا. (البته ممکن است در ابتدا هزینه این دستگاه بالا به نظر برسد اما قابلیتهای این دستگاه نسبت به قیمت ان استفاده از این دستگاهها را بسیار معقول کرده است)
سوئیچر (Switcher)
سوئیچر دستگاهی است که میتوان به وسیله آن تصاویر دوربینهای متفاوت را به طور نوبتی بر روی مانیتور نمایش داد. خروجی نمایش داده شده را همچنین میتوان ضبط نیز کرد. برای ضبط تصاویر میتوان از یک VCRاستفاده کرد. باید توجه داشت که تصاویر ضبط شده به وسیله سوئیچر Real-timeهستند و میتوانند دارای کیفیت بالایی باشند. از این رو هنوز نیز از افراد حرفهای ترجیح میدهند از سوئیچر استفاده کنند و میتوان گفت قابلیت ضبط Real timeدر سوئیچر باعث شده که تا حدودی محدودیت سوئیچر در ضبط تنها یک تصویر در نظر گرفته نشود.
به طور کلی استفاده از سوئیچر در سیستمهایی توصیه میشود که نباید هزینه نصب آنها بالا باشد.
مزایا: ساده, ارزان, تصاویر real timeو با کیفیت
معایب: در لحظه تنها میتواند یک تصویر یک دوربین را ضبط کند.
کواد (Quad splitter)
کواد دستگاهی است که از قابلیت نمایش چهار تصویر همزمان بر روی مانیتور برخوردار است. از این دستگاهها زمانی استفاده میشود که نیاز به نمایش چندین (حداکثر چهار) تصویر بر روی مانیتور باشد. این دستگاهها نیز مانند سوئیچر تنها میتوانند تصویر نمایش داده شده بر روی مانیتور را نمایش دهند.
مزایا: ساده, قابلیت نمایش چند تصویر همزمان
معایب: تنها میتواند تصویر یک دوربین یا چهار دوربین را در اندازه یک چهارم تصویر ضبط کند.
مالتی پلکسر (Multiplexer)
مالتی پلکسر دستگاهی است که امکان ضبط چند تصویر را در اندازه کامل و به صورت همزمان فراهم میکند. این دستگاه همچنین امکانات نظارتی بیشتری را در مقایسه با کواد و سوئیچر فراهم میکند. این دستگاه ها میتوانند چندین تصویر را به طور همزمان نشان دهند و از انعطاف پذیری بالایی برای به وجود آوردن روشذهای مختلف نظارتی برخوردارند.
چه زمانی باید از مالتی پلکسر استفاده کرد
به طور کلی استفاده از مالتی پلکسر بیشتر در سیستمهای مدار بسته پیچیدهتر که نیاز به سیستم نظارتی سطح بالایی دارند یا در مواردی که نیاز به ضبط تمامی تصاویر دوربینها به طور همزمان وجود داشته باشد استفاده میکنند.
مزایا: ضبط همه تصاویر دوربینها به طور همزمان, امکان فراهم آوری سیستم نظارتی پیچیدهتر, امکان مشاهده مناطق بزرگ با استفاده از نمایش چند تصویر از دوربینهای مختلف
معایب: عدم ضبط تصاویر به صورت Real–time, افزایش قیمت کلی سیستم نصب شده
بیشتر درباره مالتی پلکسر
در مالتی پلکسر مشکل هر دو دستگاه کواد و سوئیچر در عدم توانی ضبط چند تصویر همزمان حذف شده اما باید به این نکته توجه داشت که تصاویر فرستاده شده از دوربین به طور غیر همزمان به مالتی پلکسر میرسند. این تصاویر نمیتوانند مستقیما در VCR ذخیره شوند چون این دستگاه تنها قابلیت ذخیره یک تصویر در هر لحظه را دارد. بنابراین مالتی پلکسر تصاویر دوربینهای مختلف را به نویت در حافظهVCR ذخیره میکند. در این حالت این دستگاه میتواند تا ۵۰ تصویر از دوربینهای متفاوت را در یک ثانیه ذخیره کند و در زمان باز کردن فایلهای تصویری نیز مالتی پلکسر تصاویر مربوط به یک دوربین را به طور منظم نمایش میدهد